Vila je koncipovaná jako jednopodlažní, nepodsklepený objekt s plochou střechou. Situována je k severozápadní hranici stavební parcely, čímž je zachována jižní část parcely pro okrasnou zahradu. Cíle návrhu: orientovat obytné pokoje směrem do zahrady, zachovat soukromí v jednotlivých místnostech, zachovat soukromí obyvatel domu při návrhu jednopodlažní dispozice a orientovat obytné místnosti směrem ke slunci. 
vizualizace, pohled severozápadní

vizualizace, pohled severní

Dvě křídla vily. První křídlo s bohatě proskleným obytným prostorem s kuchyní, jídelnou, obývacím pokojem a zimní zahradou a proti němu odkloněné křídlo se soukromými ložnicemi a koupelnami. Okna jednotlivých pobytových místností jsou situována do zahrady - jihovýchodním, jihozápadním směrem. Díky úhlu, který křídla vzájemně svírají, dopadají sluneční paprsky na zahradu i do obytných místností v průběhu dne po delší časový úsek. Úhel výhledu obytných místností z obou křídel je širší a je omezen i vzájemný pohled z okna do okna. 

vizualizace, pohled jižní

vizualizace, pohled jihovýchodní

vizualizace, terasa

DALŠÍ PROJEKTY:

ZPĚT NAHORU